5 000 000 kr

Blomberg · Blomberg Lindvägen 33

Om bostaden

Strandnära boende med gemensam brygga vid stranden. Omfattande renoveringar och tillbyggnader under 2000-talet motsvarar i stort sett nybyggnation. Tack vare solpaneler på taket är driftskostnad mycket låg (nästan noll) beroende på konsumtion. Två laddboxar för elbil. Ny täljstenskamin ger skön värme. Varmbonat garage med omfattande maskinpark/snickarverkstad. Fullisolerad vävstuga. Två varmbonade gäststugor med separat badrum. Uppväxt trädgård med olika upplevelser såsom bla Japansk trädgård, stensatt uteplats med möbler i sten.
Intresseanmälan ▼

Ansvarig mäklare

Harald Haglund

Harald Haglund

0705-61 00 15

Fakta

  • Adress Blomberg Lindvägen 33
  • Område Blomberg
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 5
  • Boarea & biarea 105 kvm
  • Tomtareal 1168 kvm
  • Byggnadsår 1977/2006
  • Pris 5 000 000 kr
Utgångspris
5 000 000 kr
Byggnadsår
1977/2006
Boarea
105 kvm
Tomt
Area 1168 kvm
Grundläggning
Torpargrund
Fasad
Trä, ny 2006.
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Shingel nytt 2006 med ny råspont och papp.
Fönster
3-glas nya 2006
Plåtarbete
Plåt
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp via förening.
Tv- internetutbud
Fiber
Energideklaration
Utförd2022-09-22
Energiklass: E
Energiprestanda: 139 kWh per kvm och år kwh/kvm och år
Driftskostnader
11 844 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8874 kr (totalt 20 718)
Antal personer i hushållet: 2
Kommentar: Drift avser: VA 5 291 kr/år, sotning 519 kr/år, renhållning/sophämtning 1 886 kr/år, försäkring 4 153 kr/år. Totalt 11 844 kr/år.
Fastighetsbeteckning
BLOMBERG 2:33
Taxeringsvärde
Totalt: 1 260 000
Byggnad: 900 000
Tomt: 360 000

Hall

Välkommen in!
Här är det klinkersgolv med golvvärme (el). I ett litet skåp finns elcentralen som är helt ny 2020. 

WC/Tvättavdelning

Här finns wc-stol, handfat, duschhörna med nya vikbara glasväggar, tvättmaskin (Cylinda), torktumlare  (Cylinda), tvättbänk med ho. Här står även frånluftsvärmepumpen. Golv och väggar är våtrumsmatta. Rummet är ombyggt 1998 med våtrumsmatta, golv, porslin mm (Matt-Bengt Källby). 

Kök

Även här är det klinkersgolv med golvvärme (el). Utrustning såsom induktionshäll, varmluftsugn, stort nytt kylskåp 2022, stort nytt frysskåp 2022, rejält med arbetsbänkar, över och underskåp. Ett Marbodal-kök från 2010.

Allrum

Öppen planlösning mot vardagsrum ger ett luftigt och rymligt intryck. Nytt fint enstavigt ekparkettgolv från 2006. TV-hörna. Ny braskamin med täljsten installerad 2022 Contura 596T (Installerat av "Murarn i Mariestad). 

Vardagsrum

Ny tillbyggd vinkel 2006. Öppet till nock ger en rymlig känsla. Stora fönster ger mycket ljusinsläpp. Två skjutbara altandörrar i vardera väderstreck. Träpanel i tak. Enstavigt ekparkettgolv. 

Bibliotek

Med fasta bokhyllor och plats för soffa . Som alternativ kan detta rum även vara sovrum efter enklare ombyggnad. 

Sovrum 1

Ett sovrum alternativt arbetsrum. Här finns även en städgarderob. 

Sovrum 2

Det stora sovrummet med plats för dubbelsäng. Två stora garderobsväggar i sektioner med totalt sju garderober. 

Garage med omfattande maskinpark/Vävstuga

Garage/verkstad med fasta hyllor och bänkar inrett som snickarverkstad. Uppvärmning via luft/luft värmepump. 
Omfattande maskinpark ingår såsom bla bandsåg, svarv, rikt/plan-hyvel, fräsbord med tillhörande fräs, klyvsåg, kap/ger-såg, bandslip, slipsten med smärgel, kompressor, motorsåg med tillhörande utrustning, handverktyg och hand-el-verktyg. 
 
Inredd vävstuga/gästrum med tre garderober och soffa.  Uppvärmning via luft/luft-värmepump. 
 

Gäststuga 1 & 2

I anslutning till altanen finns två varmbonade gäststugor. Första stugan är uppförd samtidigt som huset dvs 1977 och andra stuga är uppförd 2002. 

Gemensamhetsanläggningar


Gemensamhetsanläggning GÖTENE BLOMBERG GA:7
GA3

Gemensamhetsanläggning GÖTENE BLOMBERG GA:1
GA2

Gemensamhetsanläggning GÖTENE BLOMBERG GA:5
GA1

Byggnadsbeskrivning


SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 900 000 kr
Mark, totalt värde: 360 000 kr ().
Summavärde: 1 260 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1977
Värdeår: 1985
 
Uppvärmning med frånluftsvärmepump Nibe  F370 installerad 2017. 

Trädgården

Trädgården erbjuder många olika upplevelser såsom bla Japansk trädgård, stensatt uteplats med möbler i kalksten från Kinnekulle "Torsbergs Stenhuggeri", stor uppväxt trädgård i anslutning till allmänning som kan nyttjas vid önskemål. 

Båtplats

Det kan finnas möjlighet att i framtiden få nyttja en båtplats vid gemensam brygga som bryggföreningen har. 

Altan/Badrum

Delvis överbyggd altan med separat badrum i anslutning till de två friggebodarna. Badrummet är nytt 2011 med wc, handfat, handdukstork, duschhörna med vikbara duschväggar (nya 2022). 

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump Nibe F370 installerad 2017 med vattenburen värme via konvektorelement, braskamin Contura 596T installerad 2022, ett direktverkande element i badrummet, golvvärme el i i hall och kök. 

Elsystem

Helt nytt elsystem i hela huset med ny elcentral 2022. 

Vatten från Vänern

Vattenledning finns gemensamt med granne från Vänern för bevattning.

Säljaren berättar

När vi köpte huset och flyttade hit var planen att bli kvar i 5 år, för att sedan flytta till Irland, - nu har vi snart bott här i 25!
Vad som främst lockade med Blomberg var, för min del, närheten till min dåvarande älskarinna.  En stabil men samtidigt gracil skönhet byggd i ek på ekspant, vid namn Sigrid Storråda. Det blev många och ibland långa resor både för mig själv och för hela familjen.
 
När vi köpte huset på Lindvägen, var det i princip en sommarstuga med gäststuga. Nu är det en välbyggd och välunderhållen året-runt-bostad med fem hus på fastigheten. 
Den har fått växa i en för oss naturlig takt, det har aldrig känts jobbigt även om vi lagt ner mycket arbete på att få det som vi ville ha det. Även om vi gjort mycket själva har vi alltid varit noga med att ta in professionella hantverkare när detta behövts, och inte minst har vi ”utnyttjat” goda vänner, grannar och släktingar i vårt projekt.  Den formen av samvaro och samarbete som en god arbetsgemenskap ger är nog ett av våra lyckligaste tillstånd.
Det ger dessutom ömsesidigt lärande och kunskap, och kanske är det detta som livet egentligen handlar om – samvaro, lärande och det goda arbetet.
2006 gjorde vi tillsammans med Kinnekulle bygg den stora ombyggnaden, boningshuset fick ny form och kostym i form av såväl tak, väggar och fönster, men även en efterlängtad lekstuga till Marianne och mig. Ett stort varmbonat ”garage” som vi delade ungefär på mitten och som nu rymmer en inredd vävstuga och en rejäl verkstad.
 
Vi har flyttat en hel del genom åren innan vi fann Blomberg och vi har många släktingar och vänner i andra delar av Sverige och i världen, Det har varit fantastiskt roligt att kunna ta emot dessa och inte minst våra barn och barnbarn för längre eller kortare besök, och att kunna göra det utan att det känns trångt. Två gäststugor (tre med vävstugan) och det extra badrummet i anslutning dessa underlättar.
 
(Fortsättning följer i nästa flik)

Fortsättning säljaren berättar

25 lyckliga år, men nu känner vi att det är dags att gå vidare. Med stigande ålder lockar sydligare latituder och vi har bestämt oss för att skaffa ett lite mindre boende i Sverige för att lättare och periodvis kunna njuta vårt ”otium cum dignintate” vid Medelhavet.
 
Jag är övertygad om att ni som väljer att ta över Lindvägen 33 har många lyckliga år att se fram emot.  Det är ett fantastiskt grannskap, där många nu tillhör våra närmaste vänner. De gemensamma arbetsdagarna (1 gång om året) har mera karaktären av fest, och spontana möten vid den gemensamma grillplatsen är vanliga.  Vi har nära tillgång till kvarterets gemensamma båt/badbrygga och det finns både fisk och kräftor i sjön. ( båt, nät och kräftburar följer med).
Naturen direkt utanför dörren inbjuder till fantastiska och magiska promenader eller vandringar. Kulturen med massor av fornlämningar och medeltida kyrkor har alltid något nytt att visa oss.
 
Välkomna till Blomberg!!
 
 

Karta

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.